Prawdziwa włoska pizza !

Pizza Menu

PIZZA NEAPOLITAŃSKA

Rozmiar około 33 cm. Zalecamy jedną pizzę na osobę. Pizzę neapolitańską podajemy z oliwą, podniesionymi brzegami, cienką w środku, miękką z dużą ilością sosu, z przypalonymi bąblami.

PIZZA NEAPOLITAŃSKA

  • Foccacia
    10
    oliwa/ rozmaryn/ sól morska
    Wegetariańskie
  • Margherita
    16
    sos pomidorowy/ mozarella/ świeża bazylia
    Wegetariańskie
  • Capriciossa
    26
    sos pomidorowy/ mozzarella/ szynka cotto/ pieczarki/ kukurydza
  • Salame
    24
    sos pomidorowy/ mozzarella/ salame milano
  • Dinamite
    30
    sos pomidorowy/ mozzarella/ spianata / salame napoli/ papryka/ oliwki
    Pikantne Pizzaiolo poleca !
  • Parma
    35
    sos pomidorowy/ mozzarella/ szynka crudo/ tarty parmezan/ rukola
  • Quattro fromaggi
    30
    sos pomidorowy/ mozzarella/ gorgonzola/ taleggio/ mascarpone/ tarty parmezan
  • Braccio di ferro
    30
    sos pomidorowy/ mozzarella/ salame milano/ gorgonzola/ szpinak/ czarne oliwki
  • Novita
    30
    sos pomidorowy/ mozzarella/ grillowany bakłażan/ tarty parmezan/ sos balsamiczny
    Wegetariańskie

COŚ O NASZEJ PIZZY

Nasza pizza jest wypiekana w specjalnym piecu opalanym drewnem. Dzięki wysokiej temperaturze wewnątrz (nawet 500 stopni Celsjusza) proces pieczenia jest błyskawiczny a pizza chrupiąca . Nad jakością każdej pizzy czuwa doświadczony pizzaiolo. 🙂

  • Salmone
    34
    sos pomidorowy/ mozzarella/ łosoś/ mascarpone/ rukola
  • Tonno
    29
    sos pomidorowy/ mozzarella/ tuńczyk/ cebula/ czarne oliwki
  • Frutti di Mare
    36
    sos pomidorowy/ mozzarella/ owoce morza
  • Pizza di pollo
    28
    Sos pomidorowy/ mozzarella/ mięso z kurczaka/ czarne oliwki/papryka

PIZZA BIANCA

CZYLI PIZZA BEZ SOSU POMIDOROWEGO

  • GAMBERETTI
    34
    mozzarella/ cukinia/ krewetki
  • GRAWA 
    33
    mozzarella/ szpinak /kurczak / grana padano  
  • BOSCAIOLA
    33
    mozzarella/ salciccia/ pieczarki/ oliwki czarne
  • MONTE BIANCO 
    28
    mozzarella/ gorgonzola/ radicchio
  • REJS 
    34
    mozzarella/ szparagi/ pancenta/ grana padan
  • COVALCINO 
    28
    foccacia/ prosciutto crudo

Podczas dużego  obłożenia na Sali czas wydawania dań wydłuża się do  około 45 minut, które tłumaczymy troską o ich wysoką jakość oraz spełnieniem oczekiwań naszych Gości.